annons
Hem » Artiklar » Värsta kör- och vilotidsöverträdelserna åklagaren sett
Foto: Thomas Tolstrup

Värsta kör- och vilotidsöverträdelserna åklagaren sett

Den värsta överträdelsen av lagen om kör- och vilotider jag någonsin sett, sa den särskilda åklagaren Pernille Moesborg från Sydjyllandspolisen när ett mål där domstolen i Kolding den 29 april 2019 tog upp ärendet med en 46-årig förare från Esbjerg.

Domaren tvekade inte om att det var fråga om en mycket allvarlig sak. Chauffören blev dömd till 70 dagar villkorligt fängelse på villkor att han utför 80 timmars samhällstjänst. Han blev också av med sitt körkort för tunga fordon i 2 år och fick böta 317.500 danska kronor.

Föraren dömdes för 20 brott där han kört med en annan mans identitet i färdskrivaren och flera överträdelser av körtiderna. Den största överträdelsen av körtidstiden var inte mindre än 532%.

Fallet började när föraren stoppades den 16 oktober 2018 på Viborgvej i Vejle av en polisassistent från Tungvognscenter Syd.

– Polismannen upptäckte snabbt att det inte var förarens eget förarkort som fanns i färdskrivaren”, säger Pernille Moesborg. ”Jag tror inte att vi i Tungvognscenter Syds historia har sett ett fall där en förare har kört så mycket och vilat så lite. Det är en allvarlig sak. ”

Föraren erkände sig skyldig. Han begärde betänketid för att överväga om han skulle överklaga domen.

Ärendet mot transportören kommer upp i domstolen i Kolding i september 2019.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*