annons
Hem » Artiklar » Vätgasdriven Dakar-racer till 2022

Vätgasdriven Dakar-racer till 2022

Dakar-rallyt står för äventyr, uthållighet och tekniska inovationer när det gäller terränggående fordon. Det handlar också om marknadsföring för biltillverkarna som sponsrar eventet. På lastbilssidan har det de senare åren huvudsakligen varit en duell mellan ryska Kamaz och nederländska DAF.

Nu ser det ut att bli en marknadsföringsplats och uthållningstest för ny teknik. Franska Gaussin, ett innovationsföretag inom logistik och med fokus på miljö och teknik, har inför årets upplaga av Dakar-rallyt gått ut med att man jobbar på att ställa upp med en vätgasdriven lastbil i Dakar 2022.Gaussin går in som en partner för det schweiziska teamet ”Rebellion” för 2021-upplagan och sedan som en deltagare i loppet under GAUSSIN-bannern med början med 2022-upplagan .

GAUSSINs stöd i januari 2021 till Rebellion gör det möjligt för teamet att delta med två bilar och en hjälpbil i årets rally. Det kommer att göra det möjligt för gruppen att förbereda sig för Dakar 2022 och att bekanta sig med tävlingsmiljön genom observatörsstatus.

Från 2022-upplagan och fram till minst 2024 kommer GAUSSIN att vara det första laget i världen med 100% vätgasbilar som tävlar i det berömda rallyet. Gruppen kommer att delta med egna vätgasfordon, speciellt utformade för evenemanget. GAUSSIN kommer att ringa ett team av erfarna förare för tillfället. Målet med denna världspremiär är att sätta autonomirekordet i vätgasbilskategorin, men också att visa tillförlitligheten och säkerheten hos GAUSSIN-tekniken, en av pionjärerna inom detta område.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*