annons
Hem » Notiser » Volkswagens planer för lastbilssidan
VW AG:s VD Herbert Diess vid koncernens årsstämma 2020.

Volkswagens planer för lastbilssidan

Volkswagen-koncernen bekräftade vid årsstämman utsikterna för 2020 och underströk de planerade framtida investeringarna trots COVID-19-pandemin. Volkswagen förväntar sig att den uppåtgående trenden kommer att fortsätta under resten av året och bekräftade utsikterna för ett positivt rörelseresultat för 2020.

När det gäller tunga fordon sa VW AG:s VD Herbert Diess:

”I koncernledningen ansvarar Gunnar Kilian nu för division Truck & Bus och hanterar systematiskt omstruktureringen av vår lastbilsverksamhet. Tillsammans med nya TRATON-koncernchefen, Matthias Gründler, och nya MAN-VD:n, Andreas Tostmann, kommer fokus nu att vara att förbättra effektiviteten hos den sedan länge etablerade München-baserade tillverkaren MAN. Han beskrev ett eventuellt förvärv av den amerikanska lastbilstillverkaren Navistar som ett viktigt steg i genomförandet av strategin”.

Han tillade att: Volkswagen-koncernen inom verksamheten kommersiella fordon har fokus att implementera Global Champion-strategin för att utnyttja synergierna mellan Scania och MAN ännu bättre och utnyttja ytterligare effektivitetspotential.

– Det som förmodligen är den mest radikala förändringen i koncernen sker för lätta transportbilar i Hannover, fortsatte Diess. Beslutet om partnerskap med Ford, elektrifiering av VW Bulli och förberedelserna för självkörande teknik för att förflytta människor och varor med ArgoAI sätter riktningen. Den nya VD:n Carsten Intra tar lätta transportbilar genom denna förändring. Samarbetet med Ford är särskilt viktigt eftersom det avsevärt minskar utvecklingskostnaderna för båda parter och gör det möjligt för dem att dra nytta av stordriftsfördelar.

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*