annons
Hem » Artiklar » Volvo i nytt samarbete för utvecklingen av autonoma lastbilar

Volvo i nytt samarbete för utvecklingen av autonoma lastbilar

Volvo Autonomous Solutions har ingått i ett strategiskt partnerskap med det USA-baserade företaget Aurora för att tillsammans utveckla autonoma lastbilar för landsvägskörning. Avtalet mellan Volvo Autonomous Solutions och Aurora är ett långsiktigt partnerskap som sträcker sig över flera år. I början kommer fokus enligt ett pressmeddelande att ligga på hub-till-hub-applikationer för kunder i Nordamerika.

Partnerskapet handlar främst om att integrera tjänsten Aurora Driver i Volvos lastbilar och att utveckla lösningar med transporter som en tjänst. Lösningarna bygger på Volvos produkter och långa historia inom säkerhet samt Auroras djupa expertis inom utvecklingen av system för autonoma fordon.

– Att skapa ett konkurrenskraftigt erbjudande inom autonom körning på landsväg, med all nödvändig funtkionalitet, kräver nära samarbete med både kunder och teknikpartners, säger Nils Jaeger, vd för Volvo Autonomous Solutions. 

Det här samarbetet för Volvo Autonomous Solutions ett steg närmare målet att erbjuda ”Transport as a Service” och kommer att skynda på företagets kommersiella erbjudande inom hub-till-hub-applikationer i Nordamerika.

– Aurora är redan en ledande kraft inom autonoma system. Deras integrerade självkörande plattform med mjukvara, hårdvara och datatjänster i kombination erbjuder en tydlig väg mot effektiva och säkra lösningar för körning på landsväg på medellång sikt, säger Nils Jaeger.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*