annons
Hem » Notiser » Volvo i pilotprojekt med elektrifierade lastbilar

Volvo i pilotprojekt med elektrifierade lastbilar

Genom Volvo Lights-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att transportera gods under olika driftsförhållanden. Detta berättar Volvo i ett pressmeddelande.

NFI har startat ett pilotprojekt med två Volvo VNR Electric-lastbilar och blir därmed det tredje företaget att testa Volvokoncernens batterielektriska lastbilar inom ramen för Volvo Lights (Low Impact Green Heavy Transport Solutions) -projektet.

Volvo VNR Electric-lastbilarna ansluter sig till NFI:s flotta med mer än 4 500 tunga lastbilar för transport- och hamntjänster som betjänar kunder med verksamhet som spänner från tillverkning till detaljhandel. Pilotbilarna kommer att vara baserade på en av NFI:s lagerlokaler i södra Kalifornien som fungerar som ett centralt distributionscenter för regionen.

– Eftersom godstransporters framtid i USA förändras från mer långa körningar till regionala transporter med olika nav är detta är ett idealiskt scenario för att fördjupa elektrifieringen i vår regionala transportstrategi. Vår ledning är glada över att samarbeta med Volvo Lights-teamet, säger Jim O’Leary, vice vd, NFI Industries.

– Genom att delta i Volvo Lights-projektet hjälper NFI till att bevisa att Volvo VNR med elmotor kan hantera alla de dagliga utmaningarna godstransporter innebär. NFI inser det omedelbara värdet som Volvos batterielektriska lastbilar ger – inte bara genom eliminerade utsläpp utan också genom att skapa entusiastiska medarbetare som får uppleva att köra dessa elektrifierade lastbilar, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Trucks Nordamerika.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*