annons
Hem » Artiklar » Volvo startar upp sina fabriker

Volvo startar upp sina fabriker

Volvo Lastvagnars anläggningar i Tuve och Umeå, som till stor del har varit i viloläge sedan mitten av mars, startar nu gradvis igen den här veckan. Omstarten kommer att ske långsamt och säkert, med hänsyn till ett nytt, förändrat sätt att arbeta. Den nya förändrade arbetsprocessen följer myndigheternas rekommendationer om avstånd och andra åtgärder för säkert arbete. Fokus ligger alltid på alla anställdas hälsa och säkerhet.

Kapaciteten är än så länge begränsad på grund av anpassningar som görs. Leveranskedjorna testas också för att kunna säkra delar och tillbehör.

Under tiden de svenska fabrikerna varit stängda för normal produktion har personal från både Tuve- och Umeå-fabrikerna ställt upp på eget initiativ och i stället tillverkat skyddsvisir. Dessa har donerats till den svenska sjuk- och hälsovården. I Umeå kommer personal att fortsätta med tillverkning av skyddsvisir parallellt med att den normala produktionen av hytter dras igång.

– Naturligtvis ger uppstarten av fabrikerna positiva signaler. Att det svenska samhället inte stängt ned på samma sätt som i övriga världen, gör att vi inte heller sett samma nedgång för transporter och samhället i stort. Vi hoppas det ger bra förutsättningar för en snabbare återhämtning, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige AB, i ett pressmeddelande.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*