annons
Hem » Artiklar » Volvo visar elektrifierade tunga lastbilar i Nordamerika

Volvo visar elektrifierade tunga lastbilar i Nordamerika

Hos Volvoåterförsäljaren TEC Equipment i Fontana, Kalifornien, visade Volvo för första gången sina nordamerikanska elektrifierade lastbilar i den tyngsta klassen, klass 8. Detta berättar Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande. 

Genom att använda befintlig kunskap om elektrifiering inom Volvokoncernen har Volvo i Nordamerika kunnat integrera dessa tekniker i den nordamerikanska VNR Electric-modellen.

Pilotdemonstrationen var en del av Volvo Low Impact Green Heavy Transport Solutions (LIGHTS) – projektet, ett samarbete mellan 15 offentliga och privata partners för att visa på genomförbarheten för helelektriska godstransporter i tät trafik och i stadsområden.

– Volvo LIGHTS-projektet visar att det krävs mer än bara lastbilen för att lyckas. Det handlar om leveransen av hela ekosystemet för nollutsläpp, tunga transporter och att ta ansvar för det ekosystemet. Du kan bara uppnå detta genom att ha ett gemensamt mål, fullt integrerat samarbete mellan alla intressenter och att man enas om att vara pionjärer tillsammans, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Lastvagnar Nordamerika.

Volvo i Nordamerika räknar med att påbörja den första fasen av serieproduktion och kommersiellt erbjudande av Volvo VNR Electric i slutet av 2020.

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*