annons
Hem » Artiklar » Volvos ”Unlimited Edition” fokuserar på förarens säkerhet och arbetsmiljö

Volvos ”Unlimited Edition” fokuserar på förarens säkerhet och arbetsmiljö

Med fokus på säkerhet och förarens komfort introduceras nu specialdesignade versioner av Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX. Volvo har valt att kalla paketet Volvo Unlimited Edition.

– Vi vill erbjuda en säker och bekväm arbetsplats för alla förare. Målsättningen med Volvo Unlimited Edition är att ytterligare lyfta fördelar och upplevelse och förbättra arbetsmiljön för förare, inte bara för Volvo FH, utan även för Volvo FH16, Volvo FM och Volvo FMX. Detta gör vi genom att lägga till ett unikt paket inom säkerhet samt presentera en exklusiv och specialdesignad lastbil, både exteriört och interiört, säger Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige i ett pressmeddelande.

Hytten målas i valfri kulör på ett antal extra delar såsom övre och nedre grill samt fotsteg, varumärkespanelen och bakom dimljus och blinkers. Volvo Unlimited Edition kommer även med unik och uppdaterad design på emblem och stripe. För Volvo FH ingår även exklusiva, kromade detaljer, som kromat handtag och detaljer i grillen.

För att kunna erbjuda chauffören en förstklassig arbetsplats ingår säten med högre komfort och slitstyrka med automatisk inställning efter förarens vikt, stöd för sida och rygg samt ett generöst benutrymme. För Volvo FH och Volvo FH16 ingår Black Edition – unika helsvarta läderklädda säten med järnmärke, såväl som läderklädda dörrpaneler och ratt.

För att kunna erbjuda en så säker arbetsplats som möjligt för föraren ingår air-bag och röda säkerhetsbälten. Volvos röda säkerhetsbälten har samma funktion som ett standard-trepunktsbälte. Den röda färgen betonar ytterligare vikten av att använda säkerhetsbältet och ingår på både förar- och passagerarplats.

Volvo Dynamic Steering för dragbilar innehåller tjänsten styrassistans, vilket minimerar risken för avkörningsolyckor. Genom att proaktivt styra emot under en sladd får föraren hjälp inom några millisekunder att styra i motsatt riktning och stabilisera fordonet.

I säkerhetspaketet ingår även Bi-Xenon-strålkastare och statiska korsningsljus som lyser upp sidoområdet för ökad sikt. Bi-Xenon-lampor ökar ljusintensiteten med 20 procent och har längre livslängd än vanliga halogenlampor.

I paketet ingår även Volvos sjukvårdsförsäkring. Tjänsten syftar att minska företagets sjukfrånvaro genom att snabbt ge de anställda tillgång till kvalitativ sjukvård, för att minska konsekvenser både för den enskilde medarbetaren och för företaget.

 

Övrigt

 

Bi-Xenon-strålkastare och statiska korsningsljus ingår för Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM. För Volvo FMX ingår bi-xenon-strålkastare

Ett års fri sjukvårdsförsäkring ingår för en person, med möjlighet att teckna fler för anställda på åkeriet

Det ingår även effektivitetstjänster genom två olika abonnemang i Dynafleet kring bränsleförbrukning, miljöpåverkan, planering och administration.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*