annons
Hem » Notiser » Widrikssons växer

Widrikssons växer

Widrikssons Åkeri AB förvärvade den 2 maj 2012 Bengt Hildemar Transport AB. Fordonsflottan uppgår därmed till 130 bilar och antalet anställda är 170 personer. Förvärvet är ett steg i Widrikssons Åkeris fortsatta expansion.
    
    – Vår främsta drivkraft just nu är att växa som företag och denna affär ger oss en god grund för fortsatt expansion. Vi stärker vår fordonsflotta och personalstyrka och får större flexibilitet i vår leverans vilket gagnar alla våra kunder och samarbetspartners, säger Jörgen Thunholm, vd på Widrikssons Åkeri AB.
    
    Enligt ett pressmeddelande blir Widrikssons nu Stockholms största privatägda åkeri. Åkeriet har funnits sedan 1953 då företaget startade som tidningsutkörare. Avtalet med Aftonbladet har Widrikssons kvar ännu i dag. En stor del av leveranserna har kommit att bli inom näthandeln, leverans av matkassar är ett segment som har växt markant de senaste åren och där Widrikssons har tagit en ledande position.
    
    – Widrikssons är ett välskött företag med gott renommé, jag är säker på att såväl vår personal och våra kunder kommer att hamna i utmärkta händer, säger Bengt Hildemar.
    
    Widrikssons profil inom miljöområdet är stark och företaget har satsat hårt på biogas och miljöfordon. Förvärvet skapar nu ännu större manöverutrymme för nysatsningar både inom miljöområdet och inom service.
    
    – Bengt Hildemar Transport AB är ett ansett transportföretag med duktig personal och välhållen fordonspark. Intentionen är att denna affär ska vara startskottet till en period av ytterligare tillväxt och nyförvärv, säger Jörgen Thunholm.
    

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*