annons
Hem » Notiser » Ytterligare bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn

Ytterligare bedrägeriförsök i Transportstyrelsens namn

Transportstyrelsen varnar för att det görs bedrägeriförsök i myndighetens namn. Enligt information från Transportstyrelsen har personer blivit uppringda av några som utger sig för att arbeta på Transportstyrelsens kundtjänst. Man säger sig ha upptäckt tidigare fel och vill rätta till det med hjälp av den uppringdes bank-id och kortnummer. Så här beskriver Transportstyrelsen bedrägeriförsöken:

”Till exempel har de sagt att medborgare har betalat för mycket i fordonsskatt under flera år och att det därför finns pengar som ska återbetalas. Om medborgaren loggar in i ”Mina fordon” och uppger sitt kontonummer så kommer pengarna att sättas tillbaka på medborgarens bankkonto. I nummerpresentatören står telefonnumret till Transportstyrelsens fordonskundtjänst 0771-14 15 16. Vi har också uppgifter om att medborgare kontaktats och där samtalet ska ha handlat om huruvida man äger en båt.

Transportstyrelsen vill understryka att vi inte agerar på detta sätt! Det är inte vi som ringer upp och ber allmänheten att logga in och uppge sina bank-id och kortnummer. Om man får ett sådant samtal vill vi uppmana att man gör en polisanmälan”.

I samband med att bedrägeriförsök uppdagades under sommaren gjorde Transportstyrelsen en polisanmälan om bedrägligt beteende.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*