annons
Hem » Artiklar » Zoégas satsar på ellastbilar för hållbarare transporter

Zoégas satsar på ellastbilar för hållbarare transporter

Från och med oktober kommer alla transporter mellan Zoégas rosteri och distributionslager i Helsingborg ske via eldrift. Under våren 2021 väntas Zoégas samtliga transporter vara helt koldioxidneutrala.

– Vår förhoppning är att denna satsning ska leda till mer hållbara och effektiva transporter, på sikt vill vi att alla våra fordon ska vara helt utsläppsfria och det här är ett bra steg på vägen, säger Louise Juul Østergaard, fabrikschef på Zoégas, i ett pressmeddelande.

Satsningen på utsläppsfria transporter är ytterligare ett steg i Zoégas arbete mot noll miljöpåverkan i verksamheten. Zoégas kafferosteri i Helsingborg drivs sedan 2017 av certifierad biogas och el från vindkraft; fabriken har noll koldioxidutsläpp från produktionen och inget avfall går till deponi.

– En hållbar kaffeproduktion kräver att vi tänker hållbarhet genom hela värdekedjan, från kaffeodlingarna till fabriken, säger Louise Juul Østergaard.

Satsningen genomförs i samarbete med Postnord TPL, som är logistikpartner åt Nestlé-koncernen och Zoégas i Helsingborg.

– Det är väldigt hedrande och roligt att få vara delaktig i Nestlé-koncernens arbete med att skapa hållbara värdekedjor. I detta fall en transportlösning med ellastbil från Zoégas kafferosteri till ett av vår lager i Helsingborg, säger Håkan Lindberg, COO på Postnord TPL i Helsingborg.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*